Súťaž o pohár Ľudovíta Wintera na Hotelovej akadémii

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch tento rok zorganizovala výnimočné podujatie pod názvom Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera. Minulý rok sa na pôde akadémie už konala súťaž s názvom Mladý someliér, tento rok ju ale organizátori doplnili aj o ďalšie príťažlivé disciplíny. Súťaže sa zúčastnilo 16 škôl z Českej, aj Slovenskej republiky a vyše 60 súťažiacich.
Nápad vytvoriť súťaž pre viacero disciplín pochádza od riaditeľa školy a poslancov Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera.
V disciplíne Slovak barista cup junior 2017, teda v príprave kávy sa na prvom mieste umiestnila Hotelová akadémia Žilina so študentkou Alexandrou Michálkovou. Hodnotiteľom práce bol Jozef Augustín, a výherkyňa si okrem diplomu odniesla aj možnosť kávovej stáže v Brazílii.
Najlepšie zo zúčastnených sa s výzvou prípravy a podávania čaju popasovala Terézia Beckertová zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne. Na prípravu čaju dohliadali manželia Ondejčíkovci z Čajovne dobrých ľudí v Nitre.
Najkrajšie a najchutnejšie čokoládové pralinky sa podarilo vyrobiť Andrei Lukáčovej z piešťanskej Hotelovej akadémie. Na prípravu dohliadal Karol Stýblo, bývalý študent Hotelovej akadémie v Piešťanoch a dnes Master chef chocolatier v čokoládovni Lyra.
Najhlavnejšou disciplínou na súťaži bolo someliérstvo, kde zahviezdila a aj minuloročné prvenstvo obhájila študentka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera Nikola Krahulcová.
Garantom súťaže a zároveň aj porotcom bol Fedor Malík, vinár z rovnomenného vinárstva na Modre, ktorého sa nám dokonca podarilo pristihnúť pri poháriku niečoho iného, ako vína …
Po vyhodnotení študentov škola s najvyšším počtom umiestnení získala putovný pohár Ľudovíta Wintera, ktorý sa tento rok zaslúžene ocitol v rukách Hotelovej akadémie Ľudovíta Wíntera.